İSTE Rektörü Depci’den Ramazan Bayramı Mesajı…

09 Nisan 2024 Salı 16:35
Bu haber 81 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İSTE Rektörü Depci'den Ramazan Bayramı Mesajı…

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu dile getiren Rektör Depci “bayramların yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma geleneğimizin en güzel günlerinden biri” olduğunu belirtti. “Sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma adına pek çok güzelliği içerisinde barındıran on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi geride bırakırken, Ramazan Bayramı’na erişmenin sevinci içerisindeyiz” diyerek mesajına şöyle devam etti:

“Tüm kırgınlıkları bir kenara bırakıp arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik duygularının geliştiği ve pekiştiği güzide günler olan bayramlar hem geçmişle bağlarımızı güçlendirme fırsatı hem de örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için bir fırsattır. Bu güzide fırsattan istifade edeceğimiz bir bayram olsun inşallah.

Geçtiğimiz yıl olduğu ve bundan sonraki her bayramda olacağı gibi aklımızda ve kalbimizde 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlarımız var elbette. Devletimizin Hatay’ı ve bölgeyi normalleştirme çabalarına tüm imkanlarımızla destek olurken onların anılarını yaşatmayı da hep sürdüreceğiz. Umutların tazelendiği bayram, bu yıl aynı zamanda yeniden yeşermenin mevsimi bahara denk geldi. Çiçeklenen ağaçlar gibi Hatay’ımız ve bölgemiz de eski güzel günlerine ve daha fazlasına erişecek.

Dilerim ki Ramazan Bayramı tüm Müslüman alemi için de güzel günlerin başlangıcı olur. Gazze başta olmak üzere Filistin’de huzur ve barışın hâkim olduğu; çocukların, kadınların ve tüm halkın özgürlüğüne kavuştuğu sevdikleriyle bir arada olmasını Rabb'im’den niyaz ederim.

Bu duygu ve düşünceler ile İSTE Ailemizin, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, tüm dünyaya huzur, sağlık ve barış getirmesini temenni ediyorum.”

Yorum Gönder