İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

07 Mayıs 2024 Salı 18:12
Bu haber 59 kez okundu

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez Başkanlığında toplanan mecliste yapılan gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

     GÜNDEMİN:

1. İskenderun Meydan Mahallesinde bulunan 3587 nolu parsel ve yakın çevresinin Park

Alanı, Ticaret – Konut Alanı, Konut Alanı, İbadet Alanı olarak planlanmasına ilişkin

hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı işlemlerine esas itirazlar sonrası yapılan

değişiklikler, 14.12.2023 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, 2. askı ilan

süresi içerisinde yapılan itirazların Belediyemiz Meclisinde görüşülerek gerekli meclis

kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar

Komisyonu Raporu, meclise sunulmadığı için gündem maddesi görüşülmedi.

2. İskenderun 2.Etap (Azganlık Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar

Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi

içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve

Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

3. İskenderun 3.Etap (Sarıseki Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar

Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi

içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve

Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, meclise sunulmadığı için gündem maddesi görüşülmedi.

4. İskenderun 4.Etap (Bekbele Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, meclise sunulmadığı için gündem maddesi görüşülmedi.

5. İskenderun 7.Etap (Cırtıman Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, meclise sunulmadığı için gündem maddesi görüşülmedi.

6. İskenderun Pirinçlik (Büyükdere) Mahallesini kapsayan alana yönelik hazırlanan 6. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı, 05.03.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis karanının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, meclise sunulmadığı için gündem maddesi görüşülmedi.

7. İskenderun Aşkarbeyli Mahallesi 5797 parsel meri imar planında Yurt Alanı olarak planlı olan alanın yapılaşma koşullarının yeniden düzenlemesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkında gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

8. Belediyemizin 2023 Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

9. 02.10.2023 Tarih ve 105 sayılı Meclis Kararı ile alınan gelirler günümüz şartları değerlendirilerek yeniden belirlenmiş olup, Mecliste görüşülerek karar alınması ve karar tarihi itibari ile yürürlüğe girmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, meclise sunulmadığı için gündem maddesi görüşülmedi.

10. 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesine göre HAZİRAN/2024 ayı olağan meclis toplantısının tarih ve saatinin belirlenmesi sonucunda 04 Haziran 2024 Salı Günü saat 14.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Gönder