Gaziler Günü’nde 100. Yıl Coşkusu

20 Eylül 2021 Pazartesi 11:52
Bu haber 368 kez okundu

TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazilik’ unvanının verilişinin 100. Yıldönümü, ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.

Gaziler Günü'nde 100. Yıl Coşkusu

TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazilik’ unvanının verilişinin 100. Yıldönümü, ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.

İskenderun’da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı kapsamında İskenderun Belediyesi tarafından 3 Nolu Sosyal Tesisinde kahvaltı buluşması gerçekleştirildi. Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve protokol üyeleri, kahraman gaziler ve aileleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Protokol üyeleri, Kahraman gaziler ile aileleriyle hoşsohbet ortamında birlikte vakit geçirdiler. Daha sonra 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı kapsamında Çelenk Sunma Töreni için Atatürk Anıt alanına geçildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunuldu.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehitlerin ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi.

Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Gazi Neşet Turhan; Milli ve manevi değerlere değinerek, milli mücadelede ve kahraman gazilerin önem ve önceliğine dikkat çekerek, bugün milli şuurun bir kez daha pekiştiğini söyledi.

Törene, Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Kamuran Koç, İskenderun İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Teğmen Göknur Toker, T. Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, kurum müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Gaziler ve Gazi Aileleri, askeri erkân, emniyet personeli ile basın mensupları katıldı.

Törenin ardından protokol üyeleri ve gaziler, hep birlikte İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i yeni kaymakamlık binasında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi’ne, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne ve Amanoslar Şehit Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu Genel Merkezine ziyarette bulunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal’ Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve ’19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin engin duygusu içinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti:

“Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”














Yorum Gönder