Öntürk: ‘Kırsal Kalkınma Hamlemizi 1 Nisan’da Başlatacağız’

14 Mart 2024 Perşembe 11:09
Bu haber 76 kez okundu

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, 1 Nisan itibariyle kırsal kalkınma hamlesini Hatay’ın kalbi Antakya’dan başlatarak 15 ilçeye yayacaklarını kaydetti.

Öntürk: ‘Kırsal Kalkınma Hamlemizi 1 Nisan'da Başlatacağız'

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, 1 Nisan itibariyle kırsal kalkınma hamlesini Hatay’ın kalbi Antakya’dan başlatarak 15 ilçeye yayacaklarını kaydetti.

Beceriksiz HBB yönetiminin elinde Hatay’ın kendisi ile birlikte büyükşehir olan tüm illerden geride bırakıldığını kaydeden Öntürk, Antakya’ya bağlı Mansurlu, Gökçegöz, Akcurun, Açıkdere, Bitiren, Bozhöyük ve Üzümdalı Mahallelerinde vatandaşlardan Hatay’ın kalkınması için destek istedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner, Antakya Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Mehmet Yüksel’in de katılımlarıyla vatandaşları dinleyen, ardından da projelerini aktaran Öntürk; “Hatay’ımızda 110 bin hak sahibi var. Tüm bunlar ihale edilmiş durumda. Bunun yanı sıra Hatay’da kiracıların oturduğu binalarla birlikte 265 bin konut yıkıldı . Biz TOKİ’yi Hatay’dan çıkartmayacağız ve sürekli konut ürettireceğiz. Herkesi ev sahibi yapmak için belediye olarak imar şirketimizi devreye sokarak biz yapıp vatandaşa teslim edeceğiz” dedi.

1 Nisan itibariyle kırsalın sorunlarını önceliklendirerek çözüm için çalışacaklarını kaydeden Öntürk; “Depremden sonra vatandaşlarımız kırsalda bulabildikleri alanlara sığınmışlar. Ancak buralarda sorunlar 10 yıllık mevcut HBB yönetiminde çözülememiş. Biz bu sorunları kırsal kalkınma hamlemiz ile tarihe gömeceğiz. Kırsaldaki mahallelerimize çok amaçlı salonlar yapacağız. Onun etrafından kadınlarımıza iş imkanı da yaratacak bir tesis yapacağız. Bir de gençlerimize ders çalışacakları ve sosyalleşecekleri bir kütüphane yapacağız. Bin nüfus üzeri tüm mahallelerimize bu tesisleri kazandıracağız. Muhtarlığı da bu binalara entegre olarak mahallenin merkezinde yapıp teslim edeceğiz. Kırsal mahallelerimizde su, yol ve kanalizasyon sorunlarını tamamen çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öntürk, kent merkezlerinde olduğu gibi kırsal mahallelerin de kalkınma hamlesinin hayata geçmesi için tüm hemşehrilerinden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adaylarına tam destek vermelerini istedi.

Yorum Gönder