Chp’li Şahin: Denizciler İlçe Olmalı

18 Şubat 2019 Pazartesi 14:44
Bu haber 643 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 2012 yılında yürürlüğe giren ‘Büyükşehir Yasası’ gereği Mart 2014’te mahalle statüsüne dönüştürülerek İskenderun ilçesine bağlanan Denizciler Beldesi’nin ilçe yapılması için kanun teklifi verdi.

Chp'li Şahin: Denizciler İlçe Olmalı

 Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 2012 yılında yürürlüğe giren ‘Büyükşehir Yasası’ gereği Mart 2014’te mahalle statüsüne dönüştürülerek İskenderun ilçesine bağlanan Denizciler Beldesi’nin ilçe yapılması için kanun teklifi verdi.

 

 Şahin, “Türkiye’de bulunan 300’den fazla ilçeden daha büyük olan Denizciler yeniden ilçe statüsüne alınmalıdır. Böylece, 56 bin nüfusu ile tek başına İskenderun’un %46’sını oluşturan Denizciler’ de yurttaşlarımızın sorunlarına daha hızlı bir şekilde cevap verilebilecek, İskenderun’un yükü de hafifleyecektir.” dedi.



CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinde “Denizciler Mahallesi, nüfusu, 2019 yılı “TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi” verilerine göre mücavir alanlarla birlikte 23.461’dir. Komşu mahalleleriyle birlikte toplam nüfus 55.744’tür ki bu, toplam nüfusu 121.109 olan İskenderun ilçesinin %46’sını oluşturmaktadır. Denizciler artan nüfusuna kısıtlı imkanlarla hizmet almaya çalışmaktadır. Bu nedenle kısa zaman sonra, ilçe teşkilatının nüfusa yönelik ihtiyaçları karşılamasına olanak kalmayacaktır.’’ ifadelerini kullanarak, Denizciler ve komşu mahalleleri olan Karayılan, Bekbele, Sarıseki, Azganlık, Akarca, Bitişik, Çınarlı, Orhan Gazi, Kaledibi ve Kavaklıoluk mahallerinin sahip oldukları toplam nüfusun, eğitim kurumları, öğretmen ve öğrenci sayıları, turizm potansiyeli, otel ve yatak sayıları, hane sayısı, ticaret hacmi ve ilçe merkezine uzaklığı, Denizciler Mahallesi’nin komşu mahalleleriyle  birleştirilerek ilçe olmasının gerekli olduğunu belirtti.



Sosyal devlet ilkesi gereğince, devletin özellikle sosyal hayata giderek artan müdahalesi, insanları devletten daha çok hizmet bekler duruma getirdiğinin belirtildiği kanun teklifinde Şahin, ‘‘Devletten giderek artan bu beklentiler karşısında, merkezi idare, coğrafi yapıdan, nüfus yoğunluğundan, ulaşım ve haberleşmedeki yetersizlikten dolayı kamu hizmetlerini zamanında, etkin ve verimli bir şekilde yerine getirememektedir. Bu durumda taşra teşkilatını geliştirmek ve güçlendirmek yoluyla sorunların üstesinden gelmek mümkün görünmektedir. Denizciler Mahallesi, 2019 yılı ‘TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ verilerine göre kış nüfusu mücavir alanlarla birlikte 23.461’dir. Denizciler’in komşu mahalleleriyle birlikte toplam nüfus 55.744 olmaktadır ki bu, toplam nüfusu 121.109 olan İskenderun ilçesinin %46’sını oluşturmaktadır. Mahalle artan nüfusuna karşın kısıtlı imkanlarla hizmet almaya çalışmaktadır. Bu nedenle kısa zaman sonra, ilçe teşkilatının nüfusa yönelik ihtiyaçları karşılamasına olanak kalmayacaktır. Denizciler ve komşu mahallelerinin sahip oldukları nüfus, eğitim kurumları, öğretmen ve öğrenci sayıları, turizm potansiyeli, otel ve yatak sayıları, hane sayısı, ticaret hacmi ve ilçe merkezine uzaklığı, Denizciler Mahallesini, komşu mahallelerle birleştirilerek ilçe olmasını gerekli hale getirmektedir. Denizciler Mahallesinin ilçe olması büyük önem taşımaktadır. Denizciler Mahallesinin ilçe olması, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunacaktır.’’ dedi.



Yorum Gönder