Valilik ve HBB’den 15 Temmuz Programı

17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:45
Bu haber 69 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Valiliği ortaklığıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yılında anma ve kutlama programı düzenlendi.

Valilik ve HBB'den 15 Temmuz Programı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Valiliği ortaklığıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yılında anma ve kutlama programı düzenlendi.

HBB Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşen anma gecesine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri, HBB Başkanı Mehmet Öntürk ve protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri, basın mensupları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin ruhuna hatim duası okunurken, HBB Bando takımı ve HBB Mehteran takımı sahne aldı.

Ayrıca 15 Temmuz şehit ve gazilerinin geçmişleri vatandaşlara okunurken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının video gösterimi ve sinevizyon gösterimi törene katılan vatandaşlara izletildi.

MKÜ Orkestrası Kahramanlık Konserinin ardından İl Müftülüğünün İlahi Korosu ilahiler okudu.

Program gece yarısı şehir genelinde selalar eşliğinde demokrasi nöbetine geçilmesiyle son buldu.

Programda konuşan Başkan Öntürk “Bugün burada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anmak için bir aradayız. FETÖ’nün vatanımıza kast ettiği o gece, milletimizin bağımsızlığı ve demokrasisi uğruna canlarını feda eden 252 kahraman şehidimiz ve göğsünü siper eden gazilerimizi saygıyla yâd ediyoruz.” Diyerek 15 Temmuz şehit ve gazilerini andı.

Öntürk konuşmasına “O kahramanlardan biri de şehit komiser yardımcısı Hataylı Gülşah Güler’di. Ailesine ‘Beni meşgul etmeyin saldırı var’ diyerek, gözünü bile kırpmadan vatanını savunurken şehit oldu. Cesur yürekli polisimiz Hurşit Uzel şehadetini, vefatından yıllar önce yazdığı şiirle bizlere haber vermiş: “Oluk oluk akacağız kan gibi bu birliği yaşatacağız insan gibi”. Ahmet Kara, Mustafa Tecimen ve niceleri, Türkiye’nin kahramanı ve vatansever Hatay halkının asla unutmayacağı evladı oldu. Allah bizi onların emanetine sahip çıkanlardan kılsın.” Şeklinde devam ederek şehitlere minnettarlığını ifade etti.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ve liderliği, nasıl o zor gecede milletimize umut ve cesaret verdiyse, deprem felaketinin ardından da halkımızın yanında tüm imkanları seferber etmiş, milletiyle yine omuz omuza vermişti. Kendilerine saygılarımızı iletiyoruz.” Diyerek cumhurbaşkanına teşekkür eden Mehmet Öntürk; “Göreve geleli henüz üç ay oldu. Asrın felaketiyle sarsılan şehrimizde, yaralarımızı sarmak için gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Yapacak çok iş, gidecek çok yolumuz var. Hamdolsun şehrimiz, farklı dini ve etnik yapılarıyla zengin bir mozaiktir. Bu çeşitlilik, bizim en büyük gücümüz. Birlik ve beraberliğimize kast edenlere o gün olduğu gibi bugün de yarın da geçit vermeyecek, barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz.” Diyerek birlik ve beraberlik içerisinde şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını yineledi.

Başkan Öntürk “15 Temmuz, milletimizin kararlılığının ve cesaretinin simgesidir. Bu şanlı direnişten aldığımız ilhamla, şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Umutlarımızı yeşerten, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan ise sizlersiniz. Sizlerin desteği ve inancıyla, yaralarımızı saracak, geleceğimizi yeniden inşa edeceğiz.” Açıklamasında bulunarak birlik ve beraberlik içerisinde Hatay’ı eski günlerinden daha da ileriye götüreceklerini vurguladı.

“Bugünü ‘tiyatro’ olarak gören, rolünü oynadığı onlarca şehit polis ve askerin hatırasına saygısızlık edenlere rağmen demokrasi destanını unutturmayacağız.  15 Temmuz ve deprem şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, sizlere olan inancımızla daha aydınlık yarınlara yürüyeceğimizin sözünü veriyorum.” Diyerek; organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür edip “böyle özel bir günde demokrasimize sahip çıkıp anma ve kutlama etkinliğine gelen siz değerli hemşerilerime minnettarlığımı ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.




Yorum Gönder