Türk Askerinin İskenderun Üzerinden Hatay’a Girişinin 86.Yılı Kutlandı…

06 Temmuz 2024 Cumartesi 17:11
Bu haber 102 kez okundu

Türk Askeri’nin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 86. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor.

Türk Askerinin İskenderun Üzerinden Hatay'a Girişinin 86.Yılı Kutlandı…

Türk Askeri’nin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 86. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen "Zafer Yürüyüşü", mehteran eşliğinde meşalelerle Ulucami Caddesi'nde başladı. Anıt Alanı'nda son bulan yürüyüşe katılanlara çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı bünyesindeki "Çelik Kanatlar"ın gösteri uçuşu, Anıt Alanı'nda toplanan kalabalık tarafından coşkuyla izlendi.

Buradaki gösteri sonrasında, süvari birliklerinin İskenderun'a girişi canlandırıldı.

Atatürk Bulvarı'na gelen birlik, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Süvari birlik komutanı, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'e Türk bayrağı ve şehrin temsili anahtarını teslim etti. Etkinlik alanında konuşan Dönmez, Türk Askerinin İskenderun'a girişinin 86.yılını kutladı. 6 şubattan sonra gerçekleştirilen ilk festival kutlamasını düzenlediklerini belirten Dönmez insanımızın yüzü hep gülsün istiyoruz dedi. 

İskenderunlularda festival ortamına çok ihtşyaç duyduklarını depremin hüznünü bir nebzede olsa atabildikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Dönmez'in konuşmasının ardından Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı.

Kutlama kapsamındaki etkinlikler 3 gün sürecek.





Yorum Gönder