Resim ve boyama sanatının işlendiği her alana ilgi duyduğunu belirten girişimci ev hanımı Ülkü Uyanık; “Çalışmalarıma ilk etapta soyut tablo çalışmaları ile başladım. Daha sonra mobilyalar ve ham ahşap objeleri özgün bir şekilde tasarlayarak insanların hayatında farklı bir renk katmak istedim. Evimde yaptığım çalışmaları sosyal medya hesabımda paylaşınca çalışmalarıma olan ilgi ve talep arttı. Bu ilginin devamında çevremdeki insanların mobilyalarını restore etmeye başladım. Ayrıca çeşitli hediyelik eşyalar ve kişiye özel tasarımlar da yaptım. Sosyal medya hesabım büyüdükçe daha büyük kitleye hitap etmeye başladım. Böylece yaptığım çalışmalar daha çok insan tarafından görülüp beğenilmeye başladı.
Mobilyaları tasarlarken kullandığım birçok teknik var. Tasarladığım mobilyanın hem benim hem de müşterilerimin hoşuna gitmesi ve özgün bir çalışma olması gerekiyor. Eski mobilyalarınızı atmadan önce bir kez daha düşünün. Mobilyalar üzerinde farklı teknikler kullanarak mobilya restorasyonu inceliklerini işleyerek eski mobilyalarınızı modern mobilya haline getirebilirim.”
Ülkü Uyanık, ‘Atmıyoruz Yeniliyoruz’’ sloganıyla sözlerine şu şekilde devam etti; “Ahşap boyama, mobilya tasarımı, tablo gibi çalışmalarımdan sonra Ülkemizde pek bilinmeyen bir sanat dalı olan su kabağı işlemeciliğini merak ettim, "Su kabağına nasıl can verebilirim?" diye düşünürken su kabağı işlemeciliği eğitimi almaya karar verdim. Bugüne kadar yapılanlardan farklı bir çalışma yapabileceğimi düşünerek denemeler yaptım ve ortaya çıkan eserler olumlu sonuç verince doğru bir tekniği yakaladığımı gördüm” dedi.
Yakın zamanda Hatay’da kültür sanat ve edebiyat alanında farklı çalışmalara imza atan Kitap Otağı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Aşir Alkaç Bey’in destek ve önerileriyle şu anda Kitap Otağı Yayınevi sitesinde ve farklı birkaç internet satış sitelerinde ürünlerimiz satışa sunulmaya başlandı. Bu vesile ile Sanatın ve sanatçının yanında yer alan Aşir Bey’e ve her zaman yanımda olan ve bana inanıp güvenen aileme teşekkürlerimi sunuyorum.”
Konuşmasında hedeflerinden de söz eden Uyanık “Su kabağı ülkemizde çok fazla yetişen bir bitki olduğu için kolay ulaşılabilen bir malzeme. Daha çok dekoratif ürünler oluşturup günlük hayatta kullanılabilir hale getirmek istiyorum. Bir anlamda sanatı evlere, işyerlerine taşıyıp her alanda kullanılmasını ve insanların başucuna koyabileceği birer sanat eseri haline gelmesini diliyorum. Bu alanda yaptığım çalışmaları olabildiğince daha geniş kitlelere tanıtmak istiyorum. Yakın zamanda bu sanatın tanıtımını yapmak ve yeni nesiller yetiştirmek adına Kitap Otağı çözüm ortaklığıyla bir sanat atölyesi kurmayı düşünüyoruz. Su kabağı işlemeciliği sanatının unutulmaması adına eğitimler vererek kalıcı hale getirmek planlarımın arasında bulunmaktadır” şeklinde sözlerini tamamladı.
Yorum Gönder