Rektör Depci’den 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:48
Bu haber 79 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Depci'den 15 Temmuz Mesajı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Hain darbe girişiminin yıl dönümünde öncelikle demokrasi ve milli birlik uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını, kahraman gazilerimizi de şükranla yâd ettiğini” vurgulayan Rektör Depci, yayımladığı mesajda şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde millet olarak demokrasimize göz diken hain darbecilere karşı göstermiş olduğumuz mücadele ile kahramanlıklarla dolu olan şanlı tarihimizin en büyük ve önemli destanlarından biri olarak hafızalarda yer edinmiştir. Devletimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzenimizi ve millet irademizi hedef alan ve vatanımızın bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik faaliyetlerde bulunarak ihanet içerisinde olan FETÖ/ PDY terör örgütü ve bu örgütü destekleyenler bir hain planın içerisinde bulunmuşlardır. Bu hain plan vatanına, milletine, devletine, demokrasisine ve anayasal düzenine sahip çıkan ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykıran Asil Türk Milletimizin yazdığı ve yüzyıllar boyu unutulmayacak kahramanlık destanı ile bozguna uğratılmıştır.

Darbe girişiminin olduğu gece, Türk Milletinin ve kahraman güvenlik güçlerimizin dik ve haklı duruşu ile örneğine rastlanmamış bir cesaret birleşerek darbe girişimi engellenirken, millet olarak verdiğimiz ikinci istiklal mücadelemiz ile bağımsızlığımızdan ve özgürlüğümüzden asla ama asla vazgeçmeyeceğimizi de yeniden bütün dünyaya ilan etmiş olduk. Bu duygu ve düşüncelerle; bizler kahramanlıklarla dolu olan şanlı tarihimize bu önemli günü de altın harflerle yazarken gelecek kuşakların da 15 Temmuz gecesini unutmamaları adına bugünü hep şeref ve onurumuzla yâd edeceğiz. Hain darbe girişiminde canları pahasına verdikleri mücadele ile tarihin seyrini değiştiren ve başta direnişin temsili haline gelen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir olmak üzere bütün demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken değerli gazilerimizin de sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

Bu güzel vatanımız uğruna ülkemizin her yerinde hain darbecilerin karşısında bir siper olarak, bu büyük ihanet girişimine izin vermeyen aziz milletimizin her birine saygı ve sevgilerimi sunarken Rabbimin ülkemize ve milletimize her zaman yardımcı olmasını temenni ediyorum.”

Yorum Gönder