Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü’ Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’nı Hatay Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirdi.
Bölgemizdeki orman yangınlarına müdahale açısından teknik ve teknolojik olarak sağlanan gelişmeler, yangın söndürme ekipmanlarında çeşitliliğin ve personellerinin güç ve kabiliyetinin artırılması ile ilgili kurumsal gelişmelere yönelik bilgiler verilen toplantıda, ayrıca orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Hatay’da basın mensuplarına helikopter uçuşu gerçekleştirildi.
Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hatay Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangına 1. Derecede hassas bir coğrafyadayız. Bölge Müdürlüğümüz olarak orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz. Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan, teknolojinin son imkânlarını kullanarak mücadele ediyoruz. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 19 Yangın Ekibi, 120 orman yangın işçisi, 24 arazöz, 7 su tankeri, 34 ilk müdahale aracı, 8 iş makinesi, 2 helikopter, 34 mobil su tankı, 1 treyler kara gücünü oluşturuyor. Bölgemiz sınırlarında 8 adet gölet, 41 su toplama havuzu, 2 baraj, 51 su kaynağı bulunmaktadır. Ayrıca hizmet alımı yoluyla 2 adet yangın ekibi (15+1) alımı yapılarak yangın ekiplerimiz güçlendirilmiştir” dedi.
Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, “Ormanlarımız 4 Yangın Gözetleme Kulesinde personellerimiz tarafından, 5 adet mobil kamera, 3 adet sabit kamera ile 7/24 takip ve kontrol edilmektedir. Orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 adet kiralık yangın söndürme helikopteri bulunmaktadır. 2022 yılında Adana Orman Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 1 adet İHA ormanlarımızı gözetleme çalışmalarında kullanılmakta ve anlık bilgi aktarımı yapmaktadır. Teknik personelimiz görüntü analizini yaparak yangında önem arz eden noktalara müdahale önceliği tanımaktadır” dedi.
Hatay ve Kilis İllerimizde bu yıl içerisinde vatandaşlarımızın yoğun talebi nedeniyle 1043 sertifikalı gönüllü eğitim verildiğini belirten Hatay Orman Bölge Müdür Ali Koç, “54 çoban/avcıya bilgilendirme, 78 köylüye önleyici eğitim, 415 askerimize orman yangınlarında müdahale etmek üzere eğitim verilmiş olup, gönüllü sertifikaları dağıtılmıştır. Ayrıca 19 Yangın Ekibimizde çalışan personellerimiz yenileme ve bilgilendirme eğitiminden geçirilmiş olup, orman yangınlarına donanımla hale getirilmiştir. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından orman yangınlarında kurtarma ekibi olarak kurulan ORKUT Ekibimiz 1 Mühendis, 1 Orman Muhafaza Memuru ve 10 işçi her an hazır kıta olarak görevlendirilmiştir” diyerek, vatandaşların bilgilendirme eğitime tabi tutulduğunu ve böylece orman yangınlarında müdahalenin daha iyi olmasının sağlandığını söyledi.
Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, “Orman yangınları açısından İhbarlar önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın, gördükleri en ufak dumanı dahi 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak bildirmeleri gerekmektedir. ”diyerek, 2022 yılının orman yangınlarının yaşanılmadığı bir sezon olması diledi.
Yorum Gönder