İTSO’da Yeni Ticari Dünyaya Hazırlanmanın Yolları Anlatıldı

14 Aralık 2018 Cuma 16:39
Bu haber 790 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak tarafından ‘Yeni Ticari Dünyaya Hazırlanmanın 6 Adımı’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.

İTSO'da Yeni Ticari Dünyaya Hazırlanmanın Yolları Anlatıldı

  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak tarafından ‘Yeni Ticari Dünyaya Hazırlanmanın 6 Adımı’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.
Seminerin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter; ”Hızla globalleşen dünyada, sosyal siyasal ve kültürel alanlarda yep yeni değişimler ve oluşumlar çağını yakalamaktayız. Küreselleşen dünyanın zorlu rekabet koşullarına rağmen ayakta kalmaya ve büyümeye çalışan işletmelerin değişen dünya koşullarına yerini almaya çalışan ülkelere kadar bütün sistemler değişim sürecine girmiştir. Bu süreçte ise firmalar, eski geleneksel biçimlerinden sıyrılarak, teknolojik boyutlarına, etkinliklerine ve güçlerini arttırmak zorunda kalmıştır. Endüstri 4.0’ın, yapay zekanın ve bunlara benzer bir çok üst teknoloji ürünlerinin hayatımızda her alanına girdiği günümüzde ARGE ve inivasyon odaklı ticari anlayışın firmalarımızca belirlenmesini ve hayata geçirilmesini önemsemekteyiz.” dedi.

   Seminere konuşmacı olarak katılan ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak  Yeni ticari dünyaya hazırlanmanın 6 adımı’ konusunda katılımcılara sine vizyon destekli olarak bilgiler vererek şöyle konuştu: “Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde işletmelerin ayakta kalabilmesi ve diğer firmalarla rekabet edebilmesi için daha çok çalışmalı, üretim yapmalı, endüstri 4.0’ı takip etmeli, sosyal medya ve iletişim dünyası ile yakın temasta olmalıdır.  Artık bilgisayar çağında yaşıyoruz ve teknoloji ilerledikçe mesafeler kısalıyor. İş dünyasının  eğitilmesi aracılığıyla  dünya refahının artmasını temenni ediyoruz. Bu tanımı açacak olursak; Türkiye’de  toplam işletme sayısı 3 milyon 222 bin. Bu rakam içinde  250 işçiden az çalışanı olan işletmeler bizim KOBİ segmenti olarak hedef kitlemiz. Bu  açıdan baktığımızda  KOBİ’lerin sayısı toplam işletmelerin yüzde 99’u Avrupa’da Kobilerin toplam istihdamın yüzde 78’i Avrupa’da. Türk ekonomisi içindeki payları ise  yüzde 55 dir. Ekonomimizde hiç de küçümsenmeyecek bir paya sahip olan Kobi’lerimizin Koçluk metodoloji ile tanıştıktan sonra ciro ve karlarının artacağını düşünürsek, öncelikle Kobilerimizin refah seviyesi artacak, sonrasında Türkiye ekonomisi bu gelişmeden olumlu yönde  etkilenecek. Dolayısı ile  dünya refahına da katkımız olacak.”

İşletmeler için teknolojinin hızla gelişmesiyle ticari hayatlarında da değişimlerin artık kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan İşletme Koçu Sibel Kınak; “Artık günümüz   bilgi çağı, bu çağda ağır rekabet koşulları, nesil farklılıkları, Elektronik ticaret önemli yer tutmaya başladı.  Tüm bu gelişmeler ışığında artık dünya küçüldü, pazarlar genişledi. İşletmelerimiz bu gelişime ayak uydurabilmeleri için artık teknolojiyi hızla kullanmaya başladı. Artık ticaretlerin büyük bölümü internet yoluyla yapılıyor. Firmalarda faaliyetlerini internet üzerinde müşterilerine ve kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar. Bu bakımdan sosyal medya kullanımında da inanılmaz artışlar gözlenmektedir. Tüm bu teknolojik gelişmeler ışığında kazanan takım olmanın altı adımları şu şekilde sıralayabiliriz. Güçlü liderlik, Ortak hedef, oyun kurallarının netliği, Aksiyon planı, Risk almanın teşvik edilmesi, yüzde 100 dahil olma ve dahil etme.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 Seminer sonunda İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak’a katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

Yorum Gönder