İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda kapılarını öğrencilere açıyor. En başarılı tıbbi cihaz uzmanlarını da yetiştirme hedefiyle yola çıkan İSTE Biyomedikal Mühendisliği Bölümü bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Geçen yıl açılan ve bu yıl 60 öğrenci kontenjanı bulunan Bölüme, güncelliği ve geniş iş imkânları sunması nedeniyle öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
İSTE, nam-ı diğer Teknoversite, nitelik ve kaliteden ödün vermeden, güncel ve çağın ihtiyaçlarına cevap veren yeni programlar açarak kontrollü bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu yıl açılan yeni bölümlerden birisi de; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Biyomedikal Mühendisliği. Geçen yıl açılmasına rağmen, kısa zamanda ekibe katılan akademisyenlerle güçlenen ve disiplinlerarası hüviyete sahip olan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü; tıbbi bilimler, malzeme, kimya, elektrik-elektronik, elektromekanik, bilgisayar, makine vb. gibi çok sayıda alanı kapsıyor, aynı zamanda mühendislik bilimleri ile tıp bilimleri arasında güçlü bir irtibat kurarak, sağlık alanında tanı ve tedavi amacı ile kullanılan malzeme, cihaz ve sistemlerin tasarımı ve uygulamalarını yapabilen uzmanları yetiştiriyor.
Konu hakkında bilgiler veren İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı; “Bu yıl ilk kez öğrenci alımı yapılacak olan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’müzün kontenjanı ‘60’ olarak belirlenmiş olup, yoğun bir ilgi görmektedir. Bölümde alanlarının uzmanı olan 5 öğretim üyesi bulunmaktadır ve önemli bilimsel projelerde görev almaktadırlar. Ayrıca, altyapısı sürekli gelişmekte olan Fakültemizin diğer kadim bölümleri ile de güçlü işbirlikleri ve ortak çalışmaları bulunmaktadır. Bu bağlamda, Bölümümüz, çok iyi bir disiplinlerarası işbirliği çerçevesi ve fırsatları sunmakta olup uluslararası işbirliklerine de 2018-2019 eğitim/öğretim döneminde hızlı bir şekilde başlayacaktır” şeklinde konuştu.
İSTE Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola da; aday öğrenciler için önemli açıklamalar yaparak; “Biyomedikal Mühendisliği, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektromekanik cihazların, sistem, ürün ve yazılımların; tasarım, üretim, bakım-onarım, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini kapsamakta ve medikal cihazların performans kontrolü ve kalibrasyonu konularını da içermektedir. Sektörde kullanılan otomasyon sistemi, kalp pilleri, yapay organlar, diyaliz makinesi gibi tıbbi cihazların tasarımı ve üretilmesi, tıbbi teşhis ve tedavilerin analizi için bilgisayar modellerinin geliştirilmesi ve benzeri gibi birçok çalışma alanına sahip bulunan Bölümümüzde, alan dersi olarak; Temel Mühendislik Bilimleri olan derslerin yanında, Biyomedikal Mühendisliğine Giriş, Biyomalzemeler, Biyomedikal Enstrümantasyon, Biyomedikal Elektroniği, Biyomekanik, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ve benzeri gibi dersler bulunmaktadır” dedi. Biyomedikal mühendisliği mezunlarının, günümüzde ve gelecekte, iş potansiyelinin en yüksek olduğu meslek dallarından biri olduğunun altını çizen Doç. Dr. M. Lütfi Yola; “Biyomedikal Mühendisliği mezunları başta biyomedikal endüstrisi olmak üzere, sağlık kuruluşlarında, hastanelerde, ilaç endüstrisinde, tıbbi araştırma laboratuvarlarında, medikal cihaz üretim ve tasarım sektöründe, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde, teknoparklarda ve üniversitelerde çalışma olanağı bulabilir. Ayrıca, yatak sayısı belli düzeyin üzerinde olan hastaneler bir Biyomedikal Mühendisi ile çalışmak zorundadır. Şehir Hastaneleri projeleri konsepti, Biyomedikal Mühendisliği mezunlarının önünü daha da açacaktır” diyerek, daha ayrıntılı bilgi almak isteyen ve ilgi duyan adayları ve velilerini 8-9 Ağustos 2018 tarihlerinde İSTE Merkez Kampüs’te gerçekleştirilecek İSTE TANITIM GÜNLERİ’ndeki Biyomedikal Mühendisliği standına davet etti.
Yorum Gönder