İskenderun’da 86. Gurur Günü Coşkusu Başladı

05 Temmuz 2024 Cuma 15:52
Bu haber 89 kez okundu

Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 86. Yıldönümü kutlamaları, Atatürk anıt alanında Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunum töreniyle başladı.

İskenderun'da 86. Gurur Günü Coşkusu Başladı

Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 86. Yıldönümü kutlamaları, Atatürk anıt alanında Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunum töreniyle başladı. 

Yirmi yıl Fransız işgali altında kalan Hatay, Büyük önder Mustafa Kemal’in yoğun çabaları ve çalışmaları sonucu, 5 Temmuz 1938 tarihinde Türk Askeri’nin İskenderun’dan girişi ile anavatanına kavuştu.

 Yüzyılını felaketiyle büyük bir yıkıma uğrayan Hatay’ın İskenderun ilçesinde zemini çöken ve törenlere zorunlu kapatılan Atatürk Anıt alanı Belediyenin özverili çalışmaları sonucu yaptığı geçici çözümlerle, bir süre sonra ilk kez 5 Temmuz ‘Gurur Günü’ törenlerinde kullanıldı. 

Hatay ve İskenderun’un gurur günü 5 Temmuz Kutlamaları, sabah saat 09.00’da Atatürk Anıt alanında düzenlenen Çelenk sunma töreniyle başladı. Törende İskenderun kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenklerini Atanın manevi huzuruna saygıyla sunuldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, günün önem ve anlamını belirten konuşmasında “Bugün 5 Temmuz İskenderun’umuzun kurtuluşunun 86. yıldönümü. Bu zafer, bugünümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır.  Bu nedenle, bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil, aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmekteyiz. İskenderun’umuzu ülkemizin gözbebeği bir kent haline getirmek için mesai mefhumu olmaksızın çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz. 5 Temmuz İskenderun’un kurtuluş günü kutlu olsun!”

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrasında, anıt şeref defterini imzalanmasıyla Çelenk töreni sona erdi.

Bugün sabah çelenk töreniyle başlayan 5 Temmuz Kutlamaları gün içerisinde çeşitli etkinlikler, Akşam da konserlerle devam edecek.





Yorum Gönder