İskenderun Teknik Üniversitesi 6 Şubat Depremi Sonrası Çalışmalarını Anlattı

18 Temmuz 2024 Perşembe 12:13
Bu haber 94 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından hızla toparlanma ve yaralarını sarma sürecine girdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi 6 Şubat Depremi Sonrası Çalışmalarını Anlattı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından hızla toparlanma ve yaralarını sarma sürecine girdi.  İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Depçi, üniversitenin depremden etkilenen binalarının onarımı ve yenilenmesi konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, beraberinde Basın Yayın Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Kartal Bilen ile İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren İGC Başkanı Diyap Atar, Rektör Depçi’yi çalışmalarından dolayı kutladı.

Depçi, "Depremin ardından üniversitemizde kapsamlı bir hasar tespit çalışması yaptık ve en kısa sürede onarım ve yenileme çalışmalarına başladık. Öğrencilerimizin eğitimine ara vermemek adına geçici derslikler oluşturduk ve çevrim içi eğitim seçeneklerini genişlettik. Yeni açılacak eğitim yılında yüz yüze eğitim için gerekli şartlarlı oluşturduk. Yüz yüze eğitime hazırız” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi'nin deprem sonrası toparlanma süreci ve yeni açılan Su Altı Kaynakçılığı Bölümü, üniversitenin geleceğe yönelik umutlarını tazeledi. Üniversite yönetimi, öğrencilerin ve personelin güvenliği ile eğitim kalitesini en üst düzeyde tutmayı hedeflediğini belirtti.

İSTE’de Su Altı Kaynakçılığı Bölümü açıldı!

Ayrıca, İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bu yıl hazırlıkları tamamlanarak açılan Su Altı Kaynakçılığı Bölümü hakkında da bilgi verildi.  İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, "Su Altı Kaynakçılığı Bölümü, bölgedeki sanayi ve denizcilik sektörleri için nitelikli eleman yetiştirme amacıyla kuruldu. Bu bölümde eğitim görecek öğrenciler, hem teorik hem de pratik anlamda kapsamlı bir eğitim alacaklar" şeklinde konuştu.

Bölümüz açılması ile İSTE’nin bölge ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Bu bölümde yetişecek öğrenciler, sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da aranan nitelikli iş gücü olacaklar" diye konuştu.

Ziyaret sonrasında İGC Başkanı  Diyap Atar ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yönetim kurulu ile günün anısına objektiflere poz verdi.

Yorum Gönder