Yapılacak yerel seçimler öncesi Antakya’da Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulunu (HAMOK) ziyaret eden HBB Başkanı Savaş, ardından yeni Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ve hukukçularla bir araya geldi.
HAMOK üyeleri ile Hatay'ın yeniden inşası konusunda hükümet tarafından çıkarılan rezerv alanlarına yönelik fikir alışverişinde bulunan Savaş, “Yeteri kadar meclis üyesi de kazanarak daha etkili çalışacağız. Bu yeni HBB Meclisi çok farklı partilerin temsilcilerinden oluşacak ama bizimle uyumlu çalışacak çoğunluğu elde edeceğiz. Hükümet ile belediye; hukuk ve kanunlar çerçevesinde karşılıklı çalışırsa uyum da olur hizmet de. Hükümetin belediye bütçelerini arttırma gibi bir keyfiyeti olsaydı şu an Hatay'da elinde bulundurduğu ilçeleri köy görünümünden çıkarırdı.” açıklamalarında bulundu.
Savaş, "Halk iradesi adil bir şekilde sandığa yansımalı. Finansmanı onaylanan 373 milyon avro değerindeki 18 altyapı projemizi hayata geçireceğiz. Bununla beraber hukukçularımızla birlikte rezerv alanlarındaki belirsizlik, ÇED raporu istenmeden kurulan maden ocakları konusunda kaygılıyız ve hukuki boyutunun da takipçisiyiz. İktidarın bu rant odaklı adımları bizi şaşırtmıyor. Hatay'ımızın değerlerinin, doğasının ve sağlığının sesi olmaya devam edeceğiz. Rant odaklılar kaybedecek." şeklinde konuştu.
Savaş, Hatay'ın geleceği için endişelerini dile getirdi. Savaş, Suriyelilerin doğum oranlarının yüksek olması ve deprem gibi faktörler nedeniyle nüfusun azaldığına dikkat çekerek, Hatay'daki farklı renklerin birbirine daha sıkı sarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sessiz bir istilanın Hatay'ı tehdit ettiğini belirtti.
Başkan Savaş, belediyelerin teknik personel eksikliği nedeniyle ruhsat izinleri verdiğine dair endişelerini dile getirdi. Savaş, bu durumun kanun değişikliği gerektirdiğini ve ruhsat verme yetkisinin meslek odalarına verilmesi gerektiğini savundu. Eski yönetmelikte olduğu gibi meslek odalarının görevlendirilmesi ve yetkilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yorum Gönder