Romanya Friend’s Society koordinatörlüğü ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen çok kültürlü bu uygulamalı eğitime Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Hırvatistan olmak üzere, 7 Avrupa ülkesinden toplam 26 gençlik çalışanı katıldı.
Projenin temel amacı, gençlik çalışanlarının çalışmalarında olumlu sonuçlar elde etmek için yaratıcılığa, stratejiye ve orijinalliğe dayalı yöntemlerini nasıl daha iyi kullanacaklarını öğrenmelerine, deneyimlerini paylaşmalarına ve katılımcı kuruluşlarda sunulan hizmetlerin kalitesini artırmalarına yardımcı olmaktır.
8 günlük proje faaliyetleri kapsamında; gençlik çalışanları hedeflerini nasıl belirleyeceğini, başkalarını ve kendilerini nasıl motive edeceğini, görselleştirme tekniklerini ve rol modellerin kullanımını, zaman ve görev yönetimini, sorumluluk almayı ve paylaştırmayı öğrenerek, KA1 ve KA2 modelleri benzeri birçok amaç barındıran ve proje sonunda bu hedeflere ulaştıran bir dizi çalıştay ve seminerine katıldılar.
Seminer ve atölye çalışmaları, yaygın eğitim yöntemlerine dayalı olmak üzere, benzetimler, tartışmalar, vaka çalışmaları, rol oyunları, psikodrama, açık hava etkinliklerinden oluştu. Projenin teorik altyapısının yanı sıra, kültürlerarası farklılıkları keşfetme ve çok kültürlülüğe saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri de düzenlendi.
Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, projeye katılan öğretmenlerin söz konusu proje faaliyetleri ile kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirdiklerini, ülkemize yeni yaklaşımlar ve deneyimlerle döndüklerini, çalıştıkları kurumların kurum kültürünün geliştirilmesi ve uluslararasılaşması için önemli bir adım attıklarını belirterek Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve katılımcılara teşekkür etti.
Yorum Gönder