Başkan Öntürk’ten ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ Mesajı

15 Temmuz 2024 Pazartesi 17:35
Bu haber 80 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Öntürk'ten ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü' Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Öntürk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Karanlık güçler, coğrafyamızda gizli emellerini hayata geçirmek için başlattıkları kirli oyunlarla Türk demokrasi tarihimize dönem dönem zarar vermiştir. Ancak milletimiz, üstün feraseti sayesinde bu zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir.

Türk milleti, 15 Temmuz 2016'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı destansı bir mücadeleyle tarih yazarak bir kez daha esaret altına alınamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Ülkemize ve milletimize yapılan hiçbir ihaneti asla unutmadığımız gibi devlet ve millet hayatına yönelik en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni de asla unutmayacağız.

Devlet ve millet olarak el ele, omuz omuza vererek ortaya koyduğumuz şanlı direnişle hain darbecilere geçit vermedik ve tarihimize kutlu bir zafer daha ekledik.

Erkek, kadın, genç ve yaşlı herkesin sokaklara indiği o gece; vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasisine ve iradesine sahip çıkan milletimiz, 6 Şubat depremlerinin yaralarını da bugün aynı ferasetle sarmaktadır.

O gün kurşun yağmurları altındaki meydanları terk etmediğimiz gibi bugün de yıkıntılar içinde kalmış şehrimizi terk etmedik. Devletimiz ve hemşehrilerimizle yılmadan, yıkılmadan çalışarak şehrimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz gayret edeceğiz.

İstiklal ve istikbal mücadelesi uğruna hain FETÖ çetesi mensuplarına karşı başlatılan kutlu bir direnişte canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Mücadele sırasında gazilikle şereflenen kardeşlerimize de en kalbi şükranlarımı sunuyor, Türk milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü tebrik ediyorum.”


Yorum Gönder