Başkan Öntürk Basın Bayramı’nda Gazetecilerle Buluştu

25 Temmuz 2024 Perşembe 18:35
Bu haber 91 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda il genelinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan Öntürk Basın Bayramı'nda Gazetecilerle Buluştu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda il genelinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

HBB Yerleşkesi Gastronomievinde gerçekleşen toplantıda Başkan Öntürk, basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda yürüttükleri mesleklerinde başarılar diledi.

Toplantının devamında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan HBB Başkanı Öntürk, göreve geldikleri yaklaşık 100 günlük sürede yaptıkları ve ilerleyen dönemlerde hayata geçirecekleri projeleri ve projelerin hangi aşamada olduğu konularında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan HBB Başkanı Öntürk, Ramazan Bayramı öncesi mazbatalarını alıp göreve başladıklarında hem mali hem idari anlamda iflas etmiş, itfaiye aracına bile mazot alamayacak duruma gelmiş, alacaklıların paralarını ödeyemeyen, mali yönden itibarı kalmamış bir büyükşehir devraldıklarını hatırlattı.

Öntürk, HBB’yi 8 milyar liralık büyük bir borç yüküyle devraldıklarını ve bu nedenle ilk olarak Büyükşehiri bu mali yükten kurtarmak için gece gündüz demeden çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Gelinen noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle yaklaşık 3 ayda borcun 4,2 milyar lirasını ödeyerek mali yapıyı düzenlediklerini vurgulayan Başkan Öntürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete de desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Yorum Gönder