Başkan Dönmez ‘Ben Siyaset Yapmıyorum, Şantiye Şefi Gibi Sahadayım’

10 Temmuz 2024 Çarşamba 17:24
Bu haber 107 kez okundu

İskenderun Belediyesi olağan üstü Meclis toplantısında kentin her bölgesinin asfalta kavuşturulabilmesi için 300 Milyon lira borçlanma yetkisi aldı.

Başkan Dönmez ‘Ben Siyaset Yapmıyorum, Şantiye Şefi Gibi Sahadayım'

İskenderun Belediyesi olağan üstü Meclis toplantısında kentin her bölgesinin asfalta kavuşturulabilmesi için 300 Milyon lira borçlanma yetkisi aldı.

6 Şubat depreminde ve sonrasında altyapı çalışmaları nedeni ile yolları kötü durumda olan İskenderun’un 45 mahallesinde asfaltlanmayan yol kalmaması için Belediye Başkanı Mehmet Dönmez Ankara’da yaptığı görüşmeler sonrasında İskenderun Belediye Meclisinden 300 Milyon borçlanma yetkisi talep etmişti. Borçlanma yetkisi bugün gerçekleştirilen olağan üstü Meclis toplantısında Cumhur İttifakı ve CHP Grubunun oy birliği ile Meclisten geçti. 

İskenderun Belediye Meclis toplantısı öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Dönmez "Ben siyaset yapmıyorum tek derdim İskenderun'umuza hizmet etmek. Siyaset yapmayacağımı ilk günden söylemiştim. Ben kendimi şantiye şefi olarak görüyorum. Görevim sahada işleri yürütmek, toplumsal fayda sağlamaktır. Devletten 125 milyon lira hibe aldık, kısıtlı kaynaklarımız var, 467 milyon alacağımız var. Nasıl alacağız, ne zaman alacağız, af mı çıkacak, bilmiyorum. Borç bir kıskaç değil, Merkez Bankası'na vereceğimiz arazi sayesinde bir gelir elde edeceğiz. Gerekirse yer de satacağız. Bu para cebimize girmeyecek, hizmet olarak şehre yansıyacak. Festivali, Limak'tan aldığımız sponsorluk ile gerçekleştirildi. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan, ise yaptığı konuşmada "Siz çalışacaksınız biz takipçisi olacağız bu işi yüzümüzün akı ile bitireceğiz İskenderun’da hizmetler yürümek zorunda, size 300 milyon lira borçlanma yetkisine onay vereceğiz " dedi.





Yorum Gönder