2.Hatay Tarım Fuarı Açıldı!

04 Kasım 2017 Cumartesi 10:12
Bu haber 847 kez okundu

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve birçok kurum ve kuruluşların destekleri ile hazırlanan Hatay Tarım Fuarı törenle açıldı.

2.Hatay Tarım Fuarı Açıldı!

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve birçok kurum ve kuruluşların destekleri ile hazırlanan Hatay Tarım Fuarı törenle açıldı.

Yoğun katılımın olduğu fuara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, resmi kurum ve kuruluşlar da katılım gösterdi.

Çevre Yolu Otogar yanında 2’incisi düzenlenen Tarım Fuarı, Elka Fuarcılık Limited Şirketi  tarafından, T.C Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Antakya Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, , Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı,  başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların destekleri ile 2-5 Kasım 2017 tarihleri arasında vatandaşlara sunulacak.

'Hatay Su Alanlarının Ve İkliminin Yanı Sıra Toprağının Değeri İle Potansiyeli Yükselen Bir Tarım Şehridir'

Hatay’ın coğrafi açıdan oldukça değerli bir şehir olduğuna değinen Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, “Hatay’da tarım çok önemli bir sektördür. Hatay su alanlarının ve iklimin yanı sıra toprağının değeri ile potansiyeli yükselen bir tarım şehridir. Bu potansiyeli daha da yukarılara çekmeliyiz. Hatay bu anlamda bilinirliğini giderek arttıracaktır. Bu anlamda Hatay’da düzenlenecek olan 2. Hatay Tarım Fuarı ve tüm fuarlar dâhil, bölge çiftçisini fuarlarla haberdar edecektir. Fuar nedeniyle ilimize gelen misafirlerimize, katılımcı firmalarımıza ve fuarın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

'Hatay Coğrafi Bölge Açısından Çok Şanslı Ve Bitki Örtüsü Müthiş Bir Şehir'

Başkan Savaş, “2009’un sonlarından beri çok önemli ve meşakkatli bir çalışmamız daha vardı. UNESCO nezdinde Hatay gastronomi şehri olsun diye çok çaba sarf ettik. Finali iki gün önce UNESCO tarafından açıklandı. Şuanda dünyadaki 72 ülkeden 180 tane özel şehir var ve bu özel şehirlerin içinde artık Hatay da var.  Bunlar 7 kategoride Unesco’nun koruması altında, hem işbirliği hem de rekabet yapacak. Biz Hatay olarak 26 tane gastronomi şehrinden bir tanesiyiz. Dünyadaki 180 şehirden dört tanesinden bir tanesiyiz. Artık UNESCO bizi hem kontrol edecek hem de denetleyerek koruyacak. Biz fuar yaparken Sayın Valimiz ile de koordineliyiz. İlerleyen zamanlarda fuarcılıkla ilgili bütün projeleri bütün birimlerimizle de paylaşacağız. Hatay coğrafi bölge açısından çok şanslı ve bitki örtüsü müthiş bir şehir. Avrupa ve Asya bütün kıtalar içerisinde en zengin bitki örtüsüne sahibiz. Tıbbi aromatik bitki ve 2500’e yakın çiçeğimiz de var. Bu zenginliğimizi de pazarlamamız lazım. Dünyada terrarosa toprak türü iki ülkede var. Üçüncüsü olarak da bizde var. Bundan dolayı da kızıl topraklar oldukça değerli. Bu alanlarda çalışmalarımız da sürüyor. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Herkese başarılar diler, esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

'Mersin’den Sonra İhracat Sıralamasında İkinci Sıradayız'

Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Andiç; “Hatay’ımız gerçekten bu önemli fuarı hak ediyor. Önemli bir tarımsal üretime sahibiz. Tarımsal değerlerimizin artması ve korunması için bu fuarlara oldukça ihtiyacımız var. İlimiz ihracat da oldukça mesafe kat etmekte. Mersin’den sonra ihracat sıralamasında ikinci sıradayız. Hem ihracatta söz sahibi olabilmemiz hem de ilimizdeki mevcut potansiyeli arttırmak ve geliştirmek amacıyla bu fuarları daha da arttırmalıyız. Bu fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

'Bu Yıl İkincisini Düzenlediğimiz Hatay Tarım Fuarı Hatay’ımız İçin Ümit Vericidir'

Reyhanlı Barajı’nın Türkiye’nin ve dünyanın incisi olan Amik Ovası’nı kuraklaşmaktan kurtarmak için muazzam bir proje olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin; “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Hatay Tarım Fuarı Hatay’ımız için ümit vericidir. Hatay’da tarım çok önemlidir. Reyhanlı Barajı tarıma değer katmakta, tarımsal çeşitliliği sağlamakta ve en önemlisi de ülkemizin ve dünyanın incisi olan Amik Ovası’nı kuraklaşmaktan kurtarmak için çok muazzam bir projedir. Bu duygu ve düşüncelerle 2. Hatay Tarım Fuarı’nın Hatay’ımıza, işadamlarımıza, çiftçilerimize hayırlar getirmesini ümit ediyorum” dedi.

Fuar 10 Farklı Ülkeden 150’nin Üzerinde Firma Ve Temsilciliğin Katılımı İle Düzenleniyor

Bu yıl 10 farklı ülkeden 150’nin üzerinde firma ve temsilciliğinin katılımı ile düzenlenen fuar beş bin metre kapalı ve sekiz bin metre açık alanda kurulmuştur. Traktör, ekipman, zirai alet, gübre, fidan, sulama sistemleri, tohum ve daha bir çok tarımsal konuda faaliyet gösteren ve 19 farklı ilden katılımcıların ağırlandığı fuar,  dört gün süresince çiftçilerimiz ve sektör ilgilileri tarafından ziyaret edilecek, en yeni ürünler ve son teknoloji ürünlere, yeni lansmanlara ev sahipliği yapacak.

Hatay Tarım Fuarı 5 Kasım’a Kadar Vatandaşların Hizmetine Açık Olacak

Bölge ekonomisi ve Hatay’a ekonomik açıdan oldukça katkı sunması ve tarımın her alanından ürün ve hizmetlerin sergilendiği fuarda, tarımsal ürün ve hizmetlerin yoğun olduğu illerden ve yurtdışından davet edilen profesyonel sektör ilgililerince ziyaret edilebilecek.

Fuar süresinde Hatay İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “ Bayan Çiftçiler Zeytin Kırma Yarışması”, eğlenceli ve renkli anlara sahne olacak ve KOSGEB tarafından desteklenmekte olan fuar dört gün süresince açık olacak, 09.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek. 

Yorum Gönder