İSTE Erasmus Hibelerine Bir Yenisini Eklemeyi Başardı

08 Ağustos 2024 Perşembe 13:43
Bu haber 99 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) KA171 alanında yapmış olduğu proje başvurusu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulundu ve hibe desteği almaya hak kazandı.

İSTE Erasmus Hibelerine Bir Yenisini Eklemeyi Başardı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) KA171 alanında yapmış olduğu proje başvurusu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulundu ve hibe desteği almaya hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) KA171 alanında yapmış olduğu proje başvurusu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulundu ve hibe desteği almaya hak kazandı. Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği- Yükseköğretimde Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Hareketlilik Faaliyeti (KA171) alanında 2024 Yılı Şubat ayında yapmış olduğu başvurusu dış değerlendiricilerin incelemeleri sonucunda başarılı bulunan İSTE, proje kapsamında Asya Bölgesinden 2 ülke (Bangladeş ve Pakistan) ve Batı Balkanlar Bölgesinden 2 ülke (Arnavutluk ve Kosova) da anlaşmalı toplam 4 yükseköğretim kurumuyla öğrenci ve personel hareketlilik faaliyetleri için toplam 36.710 Euro tutarında hibe desteği alacak.

Hibe desteği kazanılan KA171 programı kapsamında, Türk yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilere programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan ortak bir yükseköğretim kurumunda öğrenim ve staj faaliyetlerinden yaralanması; personelinin eğitim alma ve ders verme faaliyetlerinden yaralanması imkânları sağlanarak bursiyerlerin farklı ülkelerdeki eğitim- öğretim ortamını deneyimlemesi ve kazanımlarını arttırması amaçlanıyor. Aynı şekilde, proje kapsamında ortak yükseköğretim kurumunun öğrenci ve personellerinin de İSTE’de benzer faaliyetlerden yaralanma imkânı olacak.

Uluslararası projeler çerçevesinde farklı ülkeler ve yükseköğretim kurumları ile kurduğu ilişkiler sayesinde önemli hamleler yapmaya devam eden İSTE, art arda dördüncü kez KA171 proje türünde hibe almaya hak kazanırken, bu kulvarda yarışan ve başarılı olan Türkiye’deki belli başlı üniversiteler arasına da girmiş oldu.

İSTE’nin uluslararası arenada var olma hedeflerine yönelik elde edilen bu kazanımın İSTE Ailesine, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci projede emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Uluslararası değişim programları kapsamında gelen ve giden öğrenci, akademik- idari personel ve araştırmacı sayısını artırmak, uluslararası iş birliği anlaşmalarının ve kurumlar arası anlaşmaların sayılarını artırmak, İngilizce programlar ve derslerle uluslararasılaşmayı teşvik eden bir eğitim-öğretim ortamı ve müfredat oluşturmak, İSTE’nin uluslararası düzeyde tanınırlığını sağlamak ve  yabancı öğrenci sayımızı arttırmak adına önemli bir başarıya daha imza attık. Ülkemizin, İskenderun’umuzun, kadim kültürümüzün ve üniversitemizin tanınırlığı noktasında birçok faydası ve katkısı olacak bu gibi proje ve çalışmaların sayısını arttırmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de Yükseköğretim Kurulu’nun vizyon ve misyonu çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne kadar İSTE Ailesi ve İSTE’nin geleceği için emek sarf etmek benim için en büyük motivasyon kaynağı oldu ve inşAllah yeni dönemimiz nasip olursa hizmet gayretinde olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Gönder