Entegratörler Sahaya İniyor!

26 Ocak 2017 Perşembe 13:46
Bu haber 1154 kez okundu

TEKNOVERSİTE vizyonu ile yola çıkan, ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ yerine ‘Üniversite-İş Dünyası İşbirliği’ kavramını önceleyen ve bu konuda Türkiye’deki ilk akla gelen üniversitelerden biri olmayı hedefleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bu işbirliği için hazırlamış olduğu ‘İŞ DÜNYASI ile ENTEGRASYON (İDE)’ programını İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı.

Entegratörler Sahaya İniyor!
 ‘İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE)’ programı start alıyor,

Entegratörler sahaya iniyor!

TEKNOVERSİTE vizyonu ile yola çıkan, ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ yerine ‘Üniversite-İş Dünyası İşbirliği’ kavramını önceleyen ve bu konuda Türkiye’deki ilk akla gelen üniversitelerden biri olmayı hedefleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bu işbirliği için hazırlamış olduğu ‘İŞ DÜNYASI ile ENTEGRASYON (İDE)’ programını İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı.

İş dünyasından yoğun katılımın olduğu toplantıda detaylı bir sunum yapan ve bu uygulamanın klasik staj süreçlerinden çok farklı olduğunun altını ısrarla çizen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; ''İş Dünyası ile Entegrasyon adını verdiğimiz bu uygulama ile derslerini başarı ile tamamlayan ve isteyen başarılı öğrencilerimiz son dönemlerinde daha mezun olmadan saygın kuruluşlarda ve işletmelerde kariyerlerine başlayabilme fırsatı bulmuş olacaklar. Öğrencilerimiz eğitimlerinin son dönemlerini; servis, bilişim ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren akredite edilmiş kuruluşlarda, firmalarda, işletmelerde; ‘iş yaşamına doğrudan katılarak’ geçirecekler. Bu çağdaş ve özgün uygulamanın, entegratör adını verdiğimiz öğrencilerimizin ve mezun adaylarımızın hayata daha iyi hazırlanmasını ve daha deneyimli yetişmelerini sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Üniversitemizin bu uygulama ile fark yaratacağını ve daha da öne çıkacağını öngörmekteyiz” dedi.

Konuşmasına, ''Biz, bu uygulamanın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” diyerek devam eden Prof. Dr. Türkay Dereli, sözlerini; şu şekilde sürdürdü; “Entegratör, adı üstünde işletme ile üniversite arasında çift yönlü bir entegrasyon işlevini üstlenecek. Stajlardaki gibi tek yönlü değil, çift yönlü bir etkileşim söz konusu olacak. Bu sistemde; entegratör işletmeyi, işletme ise öğrenciyi erken dönemde tanıyabilecek. Bu uygulama, böylece deneme ve oryantasyon süreçlerini ortadan kaldıracak. İşletmelere yerleştirilen öğrencilerin yerleştirildikleri yerde istihdamının sağlanabilmesi söz konusu olacak. Zaman kazanılacak, insan kaynakları daha iyi yönetilebilecek. İşletmelere yerleştirilen öğrencilere, işletmelere gitmeden önce İş Sağlığı ve Güvenliği vb. gibi eğitimler verilecek. Bu öğrencilerimizin sigortaları ilgili mevzuat kapsamında Üniversitemiz tarafından yapılacak. İŞ DÜNYASI ile ENTEGRASYON programında öğrencinin performans değerlendirilmesi, yerleştirildiği işletme tarafından atanacak bir danışman ile öğrenci için atanacak bir öğretim elemanı tarafından birlikte (katkıları %50-%50 olacak şekilde) yapılacak. İşletme danışmanı tarafından sürekli olarak denetlenecek olan entegratör öğrenci, danışman öğretim elemanı tarafından da belli aralıklarla denetime tabii tutulacak. Bu bağlamda; iş adamlarımıza, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize, projemize ve İSTE’ye verdikleri büyük destek nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz''

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ülkemiz ve İskenderun’un gelişmesine katkı sunacak bu projenin tasarlanması ve uygulanmasında öncelikle İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Projenin alt yapısının hazırlanmasında ve geliştirilmesinde her daim üniversitemiz ile birlikte hareket ederek ülkemiz ve toplum adına duyarlılık göstereceğiz” diyerek İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) projesinin faaliyete geçmesi için kurumsal olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Tüm misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eden İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter; “İş dünyası ile üniversitemizin mevcut olanaklarının birleştirilerek artırılması, bu anlamda gerçekleştirilmesi amaçlanan proje ile nitelikli personel yetiştirilmesi ve özgün projeler yaratılması gibi Ar-Geve proje entegrasyonunun değerinin arttırıldığı bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Bu sebeple üniversitemizin bizden, yani iş dünyasından beklentilerini dinlemek için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’yi değerli fikirlerini bizlerle paylaşması için divana davet ediyorum” diyerek toplantının takdim konuşmasını yaptı.

Yorum Gönder